Hur man tar av kökskranar from GurinderDhillon's blog

Om din köksblandare har ett sprayhuvud är det första steget att koppla ur slangen. När slangen är lossad, skruva av huvudet från slangens bas. Vrid muttern moturs för att frigöra spruthuvudet. Dra försiktigt ut slangen och säkra den med ett gummiband eller spånklämma. Skruva sedan av sprayhuvudet och ta bort det från slangen.


Behöver en tång


Därefter behöver du en tång. Denna tång hjälper dig att få ett hårt grepp om luftaren så att den inte faller av. Du bör också se till att du tittar under pipen när du använder tången. Efteråt, använd tången för att försiktigt dra åt båda hållen. Om luftaren har fastnat på pipen, försök att flytta tången ett kvarts varv. Detta borde hjälpa till att lossa det lite. Böj inte eller bryt inte luftaren eftersom det kommer att göra jobbet svårare.


För att bli av med kalk ska huvudet på ditt Nivito SE sköljas noggrant med varmt vatten. Du kan sedan rengöra den med en lösning av vatten och mineralavlagringsmedel. Du måste dränka huvudet i lösningen i ungefär en minut. Använd sedan en borste för att skrubba den. Efter detta ska huvudet vara rent och klart för användning. När du har gjort detta kan du sätta ihop det igen.


Använd en hammare


Vissa äldre kranar kan vara omöjliga att ta bort. Mineralavlagringar och korrosion i metallen kan göra att muttern eller bulten fastnar. För att ta bort dessa behöver du värma upp den lite innan du börjar jobba. Värmen gör att muttern kan rotera, men om den är frusen, använd en hammare eller en stålborste. Om den har fastnat på en mutter kan du skära bulten med en bågfil. Du kan också behöva byta ut matningsledningen för att undvika en läckande kran.


Ta bort spruthuvudet


När du har tagit bort slangen bör du kunna ta bort sprayhuvudet. Detta steg hjälper dig att rengöra den utan att påverka vattenflödet. Men om du inte kan ta bort slangen från kranen kanske vattenflödet inte fungerar korrekt. I det här fallet är det bäst att kontakta tillverkaren av kranen. Du kan också hitta ersättningssprayhuvuden på hemmacenter.


Ta bort luftaren


När du rengör ett sprayhuvud bör du också ta bort luftaren. Luftare pumpar in luft i vattnet och får det att se ut som en spray. De är ofta avtagbara och kan rengöras med en svamp och vatten. Om de är inne i sprayslangen behöver du en justerbar skiftnyckel. I båda fallen kan du rengöra kranen med en svamp och vatten. Sedan kan du rengöra kranslangen.


Utdragbara köksblandare med spray är ett bra sätt att spara vatten. Genom att dra ut sprayhuvudet kan du rengöra slangen utan att behöva ta bort pipen. Se bara till att slangen inte slingrar sig tillbaka ner i pipen. Om vattnet rinner kan det vara problem med kranen eller matningsledningarna. Om sprayen inte fungerar måste du kontakta tillverkaren av kranen för att få den reparerad.


     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By GurinderDhillon
Added Sep 5 '22

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)

Archives